prettymankeli-me.jpg

Keeshond

Lennu-me.jpg

Suloinen, hymyilevä pör­rö­pök­sy

Keeshond on en­si­vai­ku­tel­mal­taan valpas ja iloinen pys­ty­kor­va­ro­tu

Sen juuret sijoittuvat Keski-Eurooppaan, jossa keeshondia on käytetty ilmoittavana vahtina proomuilla ja maaseudulla. Englantilaiset aateliset jalostivat rodun nykymuotoonsa.

Perheen kanssa arjen puuhastelussa mukana oleminen on kessulle tärkeää ja ne nauttivat kaikenlaisesta yhteisestä toiminnasta. Rodulle on tyypillistä heikko tai puuttuva riistavietti. Näiden ominaisuuksien vuoksi niiden kanssa on helppo liikkua luonnossa. Yleensä kessu on erinomainen lapsiperheen koira.

Koska kessu on ilmoittava vahti, ne ovat suhteellisen haukkuherkkiä. Ne tervehtivät vieraita iloisella haukulla ja hännänheilutuksella. Ne  eivät kuitenkaan yleensä hauku turhia asioita. Haukkuminen on ominaisuus, johon voi vaikuttaa merkittävästi koulutuksella.

Rodun edustajat ovat usein äärimmäisen nopeita oppimaan ja suhteellisen vilkkaita. Ne oppivat kerrasta niin hyvät kuin huonot tavat. Suosittelenkin keskittymään huolella pennun ja nuoren koiran kouluttamiseen, pentuaikana tehty työ kantaa hedelmää koko koiran aikuisiän.

Kessu on erinomainen harrastuskoira miellyttämisenhalun ja ahneutensa ansiosta. Ne on yleensä äärimmäisen helppoja motivoida ruualla ja nauttivat kovasti kaikenlaisesta puuhailusta omistajan kanssa. Olen kisannut Gagan kanssa agilityssa arvokisatasolla ja Cocon kanssa kakkosluokkaan asti. Olen vuosien varrella kisannut kessujeni kanssa agilityn lisäksi myös tokossa. Vaikka kessu sopiikin mainiosti harrastuksiin, se on ei vaadi välttämättä lajiharrastusta aktivoinniksi. Onnellisimmillaan se on  ollessaan mukana aktiivisen perheen arjessa toteuttaen seurakoiran tehtävää.

Vaikka  turkki onkin yllättävän helppohoitoinen näyttävyyteensä nähden, se vaatii kuitenkin säännöllistä huoltoa. Noin tunnin kestävä viikoittainen pohjavillan läpikampaaminen on suositeltavaa. Turkki kannattaa pestä ja föönätä pari kertaa vuodessa, esimerkiksi karvanlähdön yhteydessä. Pentua on hyvä harjata päivittäin, jotta se tottuu käsittelyyn. Junnuiässä (n. 6-9kk) turkki on useimmiten haastavimmillaan pehmeän pentuvillan vaihtuessa aikuisen turkkiin.

En vaadi kessujen kodeilta näyttelyttämistä tai harrastuneisuutta. Tärkeintä on että pentu pääsee aktiiviseen ja rakastavaan kotiin.

Kees­hon­dim­me

85F2D88A-1043-44CD-A76C-5767656DAF0A_1_105_c-me.jpg

Demicle's Drop Dead Gorgeous

20E2EAE7-A0C0-4F7B-8E70-C5001A75D56B_1_105_c-me.jpg

Demicle's Everglow

66CA7420-297E-4CBF-90A0-7CAA077CAE05_1_105_c-me.jpg

Demicle's Gone With The Wind

KUVIA KES­SUIS­TAM­ME

IMG_20170719_210333_1-me.jpg
s%C3%B6p%C3%B6pentu-me.jpg
IMG_20170904_214947_319-me.jpg
gagajump-me.jpg
cocoj%C3%A4rvi-me.jpg
penturakkaus-me.jpg
6Z3A8930-me.JPG
fullsizeoutput_39f-me.jpeg
penturakkaus-me.jpg

PENTUJA

Meillä ei ole tällä hetkellä pentuja

Tulevista pentusuunnitelmista voi tiedustella sähköpostitse

Kennel Demicle's

Annika Salonen

sivusta-me.jpg

Kees­hon­dia har­kit­se­van kannattaa tutustua näihin

prettymankeli2-me.jpg

Jos Pieniame­rin­kan­pai­men­koi­ra kiin­nos­taa...

myysi-2-me.jpg

© Kennel Demicles 2018. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste