lensku-me.jpg

Keeshond

Suloinen ja huu­mo­rin­ta­jui­nen pör­rö­pök­sy

Keeshond on yleisilmeeltään valpas ja iloinen pystykorvarotu. Sen juuret sijoittuvat Keski-Eurooppaan, jossa keeshondia on käytetty ilmoittavana vahtina proomuilla ja maaseudulla. Englantilaiset jalostivat rodun nykymuotoonsa.


Perheen kanssa arjen puuhastelussa mukana oleminen on kessulle tärkeää ja ne nauttivat kaikenlaisesta yhteisestä toiminnasta. Rodulle on tyypillistä heikko tai puuttuva riistavietti. Näiden ominaisuuksien vuoksi niiden kanssa on helppo liikkua luonnossa. Yleensä kessu on erinomainen lapsiperheen koira.


Koska kessu on ilmoittava vahti, ne ovat suhteellisen haukkuherkkiä. Ne tervehtivät vieraita iloisella haukulla ja hännänheilutuksella. Ne  eivät kuitenkaan yleensä hauku turhia asioita. Haukkuminen on ominaisuus, johon voi vaikuttaa merkittävästi koulutuksella.

Rodun edustajat ovat usein äärimmäisen nopeita oppimaan ja suhteellisen vilkkaita. Ne oppivat kerrasta niin hyvät kuin huonot tavat. Suosittelenkin keskittymään huolella pennun ja nuoren koiran kouluttamiseen, pentuaikana tehty työ kantaa hedelmää koko koiran aikuisiän.


Kessu on erinomainen harrastuskoira miellyttämisenhalun ja ahneutensa ansiosta. Ne on yleensä äärimmäisen helppoja motivoida ruualla ja nauttivat kovasti kaikenlaisesta puuhailusta omistajan kanssa. Olen kisannut Gagan kanssa agilityssa arvokisatasolla ja Cocon kanssa kakkosluokkaan asti. Olen vuosien varrella kisannut kessujeni kanssa agilityn lisäksi myös tokossa. Vaikka kessu sopiikin mainiosti harrastuksiin, se on ei vaadi välttämättä lajiharrastusta aktivoinniksi. Onnellisimmillaan se on  ollessaan mukana aktiivisen perheen arjessa toteuttaen seurakoiran tehtävää.


Vaikka  turkki onkin yllättävän helppohoitoinen näyttävyyteensä nähden, se vaatii kuitenkin säännöllistä huoltoa. Noin tunnin kestävä viikoittainen pohjavillan läpikampaaminen on suositeltavaa. Turkki kannattaa pestä ja föönätä pari kertaa vuodessa, esimerkiksi karvanlähdön yhteydessä. Pentua on hyvä harjata päivittäin, jotta se tottuu käsittelyyn. Junnuiässä (n. 6-9kk) turkki on useimmiten haastavimmillaan pehmeän pentuvillan vaihtuessa aikuisen turkkiin.

En vaadi kessujen kodeilta näyttelyttämistä tai harrastuneisuutta. Tärkeintä on että pentu pääsee aktiiviseen ja rakastavaan kotiin.

Kuvia kes­suis­tam­me

6Z3A8930-me.JPG
IMG_20170719_210333_1-me.jpg
DSC_0558-me.JPG
cocoj%C3%A4rvi-me.jpg
FB_IMG_1477625878656-me.jpg
5884-me.jpg
IMG_20170904_214947_319-me.jpg
s%C3%B6p%C3%B6pentu-me.jpg
DSC_0304-me.JPG

Kennel Demicle's

Annika Salonen

sivusta-me.jpg

Kees­hon­dia har­kit­se­van kannattaa tutustua näihin

prettymankeli2-me.jpg

Jos Pieni Ame­rin­kan­pai­men­koi­ra kiin­nos­taa...

SUOMEN PIE­NE­TA­ME­RI­KAN­PAI­MEN­KOI­RAT

HANKIKOIRA.FI


Vickylle on suunnitteilla pentue ensi keväälle. Pennut luovutetaan ainoastaan kokeneisiin ja harrastaviin koteihin.

myysi-2-me.jpg

© Kennel Demicles 2018. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste